Anarkistit perustivat liiton

Helsinkiin kokoontui 6.6.2015 anarkisteja ympäri maata perustamaan anarkistisen liiton. Perustamiskokouksessä käsiteltiin ja hyväksyttiin valmistelevissa kokouksissa laaditut periaateohjelma- ja sääntöehdotukset pienin muokkauksin.

Liiton nimi on Alusta, ja siihen voivat liittyä niin yksityishenkilöt kuin anarkistiryhmätkin. Tällä hetkellä Alustaan kuuluvia ryhmiä ovat A-ryhmä Helsingissä, Aura Turussa ja koko Pohjois-Karjalan alueella toimiva Anarkistinen Karjala-Seura. Ryhmiä perustettaneen pian myös esimerkiksi Tampereelle, Jyväskylään ja Lohjalle. Tämän lisäksi liittoon kuuluu jo nyt yksityishenkilöitä mm. Vaasasta ja Miehikkälästä.

Alustaan voivat liittyä kaikki, jotka hyväksyvät liiton periaateohjelman ja säännöt, jotka löytyvät osoitteesta alusta.co . Alustan ei ole tarkoitus edustaa kaikkia anarkisteja, eikä voi oletettaa että kaikki Suomen anarkistit haluaisivat liittyä anarkistiseen järjestöön. Kaipuuta maanlaajuiselle järjestölle on kuitenkin ollut Suomen Anarkistiliiton lakkauttamisesta vuonna 1999 lähtien.

Paikkakunnilla, joilla ei ole valmiiksi anarkistista toimintaa, voi olla vaikeaa lähteä tyhjästä. Alusta tukee uusia ryhmiä ja projekteja tarjoamalla tietoa, kontakteja ja resursseja. Alusta toivoo myös saavansa mukaan laajan maantieteellisen otannan voidakseen toimia tehokkaasti.  Maanlaajuinen järjestö mahdollistaa laajat kampanjat, joissa anarkistit saavat synergiaetua sen sijaan, että eri paikkakunnilla kehitellään pieniä projekteja, joiden vaikutukset jäävät paikallisiksi.

Alustaan pystyy liittymään helpoiten menemällä jonkin olemassaolevan Alusta-ryhmän toimintaan mukaan. Jos paikkakunnallasi ei toimi Alusta-ryhmää, voit liittyä yksilöjäseneksi Alustaan.

Tervetuloa mukaan!

-Alusta

alusta.co

Jäseneksi liittyminen ja lisätiedot:
alusta (a) riseup.net


Alustan perustamiskokous 6.6.2015